Vrij tekenen en schilderen met individuele begeleiding

JE EIGEN TEKENINGEN EN SCHILDERIJEN MAKEN ONDER PERSOONLIJKE BEGELEIDING

 
 
 
 
 
 
 
1
1

In deze bijeenkomsten werk je aan je eigen vraagstuk in het tekenen en schilderen. Je eigen tekeningen en schilderijen maken onder persoonlijke begeleiding

Daarbij is een kunstenaar aanwezig die je helpt bij technische vraagstukken en adviezen kan geven in je ontwikkeling. De desbetreffende docent is op de diverse vlakken vertrouwd en ervaren, zowel als docent als zelf praktiserend kunstenaar. De individuele begeleiding wordt gecombineerd wordt met groepsopdrachten. Kortom; begeleiding op maat waarin ontwikkeling en uitvoering centraal staan.

De bijeenkomsten zijn geschikt voor gevorderden die meer zelfstandig willen werken, als ook voor half-gevorderden die een bepaalde techniek of onderwerp willen aanpakken. Enige ervaring op het gebied van de beeldende kunst (tekenen, schilderen, ruimtelijk, fotografie etc.) is een pré, maar geen voorwaarde. Innerlijke motivatie is net zo belangrijk. Deelnemers die een portfolio willen aanleggen met het oog op een eventuele kunst gerelateerde vervolgstudie kunnen hier terecht. Wil je echter basisvaardigheden in tekenen en schilderen aanleren, volg dan het basisjaar of vervolgjaar.

Er is veel ruimte en mogelijkheid om een onderwerp op een geconcentreerde manier aan te pakken en uit te werken.  Zo kun je bijvoorbeeld een aantal lessen aan een werk of serie werken.

Daarnaast zijn er ook doorlopende kortere opdrachten, zodat, als je even wat anders wilt, je daar mee aan de gang kunt. Dit steeds onder begeleiding van de docent die je de nodige ruimte geeft, maar er steeds is om dingen te bespreken en te spiegelen. De begeleiding op maat zorgt ervoor dat iedere deelnemer optimaal zijn of haar ‘ding’ kan doen zonder dat het willekeurig en vrijblijvend wordt.

De lessen worden regelmatig ingeleid met een korte introductie over een kunstenaar, stroming of techniek, al dan niet aan de hand van een op dat moment lopende tentoonstelling.

Je krijgt als deelnemer aan deze groepen de gelegenheid één keer per jaar mee te doen aan een groepsexpositie. Het gemaakte werk wordt gedurende circa 4 weken tentoongesteld bij Ateliers Westerdok. Bij de opening van deze tentoonstelling kun je je eigen vrienden en bekenden uitnodigen.

Er worden meerdere bijeenkomsten per week aangeboden, welke door een eigen kunstdocent, met een eigen invalshoek, worden begeleid.

werk van deelnemers vrij tekenen en schilderen vanuit waarneming - woensdagochtend

werk van deelnemers vrij beeldend werken vanuit inspiratie, verbeelding, traditie en abstractie – donderdagavond

Uitleg schema hieronder

In het onderstaande schema zie je twee knopen:

  • de knop Klassen geeft het overzicht van de lessen van deze week van déze cursus (dus niet van alle cursussen)
  • de knop Cursussen geeft de begindata van de verschillende klassen weer. Je kunt dan per cursus doorklikken naar Info, om de planning van die cursus te vinden.

Per overzicht heb je een info en een reserveer button. Als je op de knop Info klikt krijg je zeer uitgebreid alle informatie rondom die specifieke cursus (met o.a. planning/ docenten/ evt. modelboekingen etc.)

Als je op de groene knop reserveer klikt, kun je je je aanmelden voor de cursus, of inschrijven voor bepaalde lessen van de cursus als je een Pre-paid tegoed hebt.

Aanmelden verplicht

Vanwege de Corona maatregelen is Ateliers Westerdok ingericht met vaste werkplekken en looproutes om de 1,5 afstandsregel te waarborgen.
Met deze Corona-vrije inrichting zijn er in het Atelier aan de kade 14 werkplekken gerealiseerd en in het Atelier aan het zijstraatje 11 werkplekken. Iedere werkplek heeft een eigen ezel, tafel en stoel.
Iedereen dient zich van te voren per les aan te melden.

Voor meer informatie naar onze maatregelen omtrent Civid-19 klik hier.

Losse deelname

35

Per Month

Proefles of losse les naar eigen keuze.
In deze prijs zijn geen materiaalkosten of modelbijdrage inbegrepen
Koop een Prepaid

Pre-paid pakket 10 lessenMost Popular

300

Per Month

 Met dit pakket kan naar eigen keuze 10 lessen naar beschikbaarheid binnen 4 maanden worden geboekt.
In deze prijs zijn geen materiaalkosten of modelbijdrage inbegrepen
Koop een Prepaid

Pre-paid pakket 10 lessen Modeltekenen- en schilderen

350

Per Month

Met het Pre-paid pakket voor 10 lessen kun je binnen 4 maanden 10 lessen naar keuze en beschikbaarheid boeken uit het aanbod van de cursussen Modeltekenen en schilderen op de maandagavond of zaterdagochtend.
Het modellengeld van 50 euro wordt bij het boeken van dit pakket apart afgerekend.
Koop een Prepaid