cursus tekenen

voor degene die zich wil specialiseren in tekenen

 
 
 
 
 
 
1
1

In deze cursus onderzoek je op een speelse manier de mogelijkheden binnen het medium tekenen. Je gaat op onderzoek uit om de grenzen van het tekenen te verkennen en zelfs te overschrijden.
Je werkt iedere les vanuit een opdracht, met diverse en uiteenlopende tekenmaterialen. Soms teken je naar waarneming, soms vanuit de verbeelding of abstractie.  Aan de hand van voorbeelden uit de hedendaagse, maar ook klassieke tekenkunst, krijg je een breed begrip en onderbouwing van wat tekenen allemaal kan inhouden. Je probeert je eigen mogelijkheden te verbreden en grenzen te verleggen van wat je al in huis hebt. Door nieuwe dingen uit te proberen kom je steeds dichter bij je eigen kern en kracht binnen het tekenen. Ieder volgt hierin zijn eigen proces: schetsen, heel precies en gedetailleerd tekenen, tekenen vanuit losse en wilde lijnen, contrast opbouwen door een diepe gelaagdheid, tekenen met kleur of juist zwart wit,

tekenen op heel groot of juist heel klein formaat, collage, een tekening vanuit vlek of vanuit lijn; dit zijn enkele voorbeelden van de diversiteit die aan bod komt binnen de lessen. Naast techniek komt ook ideevorming, verbeelding, het creëren van een eigen uniek en interessant beeld en de betekenis daarvan en experimenteren binnen het tekenen aan bod.

Deze cursus is geschikt voor half gevorderden en gevorderden. Ieder seizoen worden de lessen aangepast aan de groep. Je kunt meerdere keren deelnemen aan de cursus en je vaardigheden ontwikkelen met telkens nieuwe uitdagingen.

Hieronder werk gemaakt door onze studenten.

Uitleg schema hieronder

In het onderstaande schema zie je twee knopen:

  • de knop Klassen geeft het overzicht van de lessen van deze week van déze cursus (dus niet van alle cursussen)
  • de knop Cursussen geeft de begindata van de verschillende klassen weer. Je kunt dan per cursus doorklikken naar Info, om de planning van die cursus te vinden.

Per overzicht heb je een info en een reserveer button. Als je op de knop Info klikt krijg je zeer uitgebreid alle informatie rondom die specifieke cursus (met o.a. planning/ docenten/ evt. modelboekingen etc.)

Als je op de groene knop reserveer klikt, kun je je je aanmelden voor de cursus, of inschrijven voor bepaalde lessen van de cursus als je een Pre-paid tegoed hebt.

Aanmelden verplicht

Vanwege de Corona maatregelen is Ateliers Westerdok ingericht met vaste werkplekken en looproutes om de 1,5 afstandsregel te waarborgen.
Met deze Corona-vrije inrichting zijn er in het Atelier aan de kade 14 werkplekken gerealiseerd en in het Atelier aan het zijstraatje 11 werkplekken. Iedere werkplek heeft een eigen ezel, tafel en stoel.
Iedereen dient zich van te voren per les aan te melden.

Voor meer informatie naar onze maatregelen omtrent Civid-19 klik hier.

Losse deelname

35

Per Month

Proefles of losse les naar eigen keuze.
In deze prijs zijn geen materiaalkosten of modelbijdrage inbegrepen
Koop een Prepaid

Pre-paid pakket 10 lessenMost Popular

300

Per Month

 Met dit pakket kan naar eigen keuze 10 lessen naar beschikbaarheid binnen 4 maanden worden geboekt.
In deze prijs zijn geen materiaalkosten of modelbijdrage inbegrepen
Koop een Prepaid

Pre-paid pakket 10 lessen Modeltekenen- en schilderen

350

Per Month

Met het Pre-paid pakket voor 10 lessen kun je binnen 4 maanden 10 lessen naar keuze en beschikbaarheid boeken uit het aanbod van de cursussen Modeltekenen en schilderen op de maandagavond of zaterdagochtend.
Het modellengeld van 50 euro wordt bij het boeken van dit pakket apart afgerekend.
Koop een Prepaid