Nieuwsbrief

Per 1 juni weer open!

By 25 mei 2020mei 26th, 2020No Comments

Na de persconferentie van woensdag 6 mei en het Kamerdebat zijn er weer aanpassingen van wat wel en niet mag. We zijn erg blij dat we onze deuren per 1 Juni weer mogen openen!

Voorwaarde voor culturele instellingen is het hanteren van een maximum aantal van 30 personen per ruimte (inclusief begeleider), het hanteren van de 1,5 meter, het werken op basis van afspraak/reservering én triage (deelnemers moeten van te voren aangeven dat zij geen klachten hebben). 

Ook moeten er goede afspraken zijn over de hygiënemaatregelen. Concrete uitwerking van alle voorwaarden gebeurt door gemeenten en veiligheidsregio’s.De protocollen voor cultuureducatie en cultuurparticipatie zijn in ontwikkeling en worden rond half mei verwacht. 

Ons voormalige ‘inloop’ systeem voor de Werkplaats model en ons systeem van de flexkaarten voor cursisten die ieder moment kunnen deelnemen aan een les, kan in de nieuwe tijd geen stand meer houden. Dat betekent dat iedereen, die met een flexkaart of strippenkaart deel wilt gaan nemen aan een les of werkplaats, vooraf een plek moet gaan boeken.

In voorbereiding op deze nieuwe situatie zijn we bezig met een nieuw administratief systeem om de reserveringen voor de bijeenkomsten mogelijk te maken. We zullen met een boekingssysteem gaan werken, waarbij al onze huidige deelnemers een eigen account krijgen. Met dit account kun je je tegoeden bekijken, reserveringen voor de bijeenkomsten maken en zonodig nieuwe lessen/ workshops/ werkplaats sessies bijkopen. 

Tot en met eind Mei zullen we dus doorgaan met onze online lessen. In de volgende nieuwsbrief ontvang je meer informatie over je eigen account om reserveringen te doen en de regels omtrent het nieuwe protocol.