Over ons
Het beste atelier in Amsterdam Centrum om inspiratie op te doen voor de professionele kunst lessen, workshops voor volwassenen, kinderen en bedrijven
Het beste atelier in Amsterdam Centrum om inspiratie op te doen voor de professionele kunst lessen, workshops voor volwassenen, kinderen en bedrijven
De zeggingskracht van zijn werk zit vaak in de toevoeging van kleine details. Die prikkelende bijzonderheden vormen, zoals hij het zelf verwoordt, de angel in zijn werk. In zijn tekeningen en schilderijen verbeeldt hij de wereld à la Nassenstein: fantastisch, horrorachtig, doelloos en met veel humor. Zijn enorme drang om de ideeën en beelden in zijn hoofd visueel vorm te geven maakt dat hij eigenlijk altijd aan het tekenen is. Daarbij houdt hij zich niet zozeer bezig met vorm als wel met inhoud. Hij noemt zijn werk amorf, verhalend en illusionair. Figuratieve lyriek vanuit de krochten van de fantasie en de wereld van de film en tv.
In 2018 heeft hij de Van Ommeren de Voogt Prijs gewonnen, een jaarlijkse onderscheiding van het kunstenaarsgenootschap Pulchri Studio.
Bij Ateliers Westerdok geeft Paul o.a. les aan het basisjaar en in de cursus Vrij tekenen en schilderen.
In 1991 ging ze als uitwisselingsstudent naar Nederland, waar ze schilderkunst studeerde aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten. Zij voltooide daarna een post-academische opleiding aan, Ateliers 63' in Amsterdam, waar ze studeerde bij gerenommeerde kunstenaars als Jan Dibbets, Ben Akkerman, Georg Herold, en anderen.
Sinds 1994 werkt zij als professioneel kunstenaar. Ze werkt met galeries en stelt haar werk regelmatig tentoon in Nederland, België, Rusland en in andere Europese landen. In 1996 heeft zij de derde prijs van de Europaprijs Schilderkunst gekregen.
Bij Ateliers Westerdok geeft Tatyana o.a. les aan het basisjaar en in de cursussen Vrij tekenen en schilderen en Model & Portret.
Sarah geeft les bij de Kunstclub.
Vika geeft les bij de Keramiekclub.
Bij Ateliers Westerdok leidt hij de werkplaats model op de donderdagavond.
De belangrijkste vraag in haar werk is in hoeverre technologische ontwikkelingen
daadwerkelijk de vooruitgang opleveren die ze beogen.
Om onderzoek te doen naar de gevolgen van de snelle ontwikkelingen in grote moderne steden heeft zij onder andere Tokyo, New York, Delhi, Shanghai, Beijing
en Hong Kong bezocht. In 2012 deed ze een vijf maandse residentie bij het CEAC in Xiamen, Zuid China.
Haar werken zijn te zien geweest in New York bij Glowlab Gallery, de Bridge Art Fair, het Conflux Festival en op Fountain Art fair, Miami. In China bij het CEAC in Xiamen en de Redtory in Guangzhou en het CEAC toonde haar werk tevens in Djupivogur, IJsland. In Amsterdam was haar werk onder andere te zien bij Galerie Witteveen, Galerie Art Affairs, de Inkijk-Galerie, 2x2 Projects en De Service Garage. En verder in het Teylersmuseum, Gemeentemuseum Den Haag, op de RAW Art Fair, De Fabriek in Eindhoven, Extrapool en bij Drawing Centre Diepenheim.
Er zijn werken van haar opgenomen in onder andere de collectie van het Teylersmuseum en het prentenkabinet van de Universiteit Leiden. In 2016 werkte ze in het binnenlandatelier Het Pompgemaal in Den Helder, van het Mondriaan Fonds. Daarnaast ontving ze subsidies van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Stichting Stokroos en het Mondriaan Fonds, waaronder meest recent de werkbijdrage Bewezen Talent.
Bij Ateliers Westerdok geeft Cathelijn les aan het basisjaar en in de cursus Tekenen.
Hij maakt grafisch en fotografisch werk, tekeningen en schilderijen, waarbij de begrippen teken, tekening en betekenis in samenhang terugkeren. Hij is een specialist in druktechnieken, Tekenen en Mixed Media.
Naast zijn vrije werk heeft Willem een actieve lespraktijk. Hij is docent aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en geeft in binnen- en buitenland workshops en lessen op maat ten behoeve van instellingen en bedrijven.
Bij Ateliers Westerdok verzorgt Willem lessen in het basisjaar en de cursus
Mix van technieken.
Ook werkt hij graag buiten. Vooral boten, havens en industriële landschappen hebben zijn voorkeur. Hij probeert een schilderij altijd in een keer te voltooien om zo de frisheid en spontaniteit te bewaren. Dat lukt niet altijd, er wordt dus veel weggegooid of overgeschilderd. Het gaat hem vooral om het plezier van het tekenen en schilderen!
Ruim twintig jaar is Ruud verbonden aan Ateliers Westerdok (voorheen Atelier Sanne), waar hij lesgaf in schilderen met olieverf en nu nog steeds een werkplaats model leidt.
Hij is lid van de plaatselijke kunstenaarsvereniging in Landsmeer en van de kunstenaarsvereniging Sint Lucas en neemt regelmatig deel aan groeps- en solo-exposities.
Bij Ateliers Westerdok leidt Ruud de werkplaats model op de dinsdagochtend en woensdagavond.
Mensen spelen een prominente rol in veel van haar privéwerk. Het figuur speelt als een personage in de afbeelding die ze maakt. Haar werk is persoonlijk maar beïnvloed door traditionele schilders van de oude school.
Amber faciliteert enkele van de Werkplaats model sessies.
Jiri faciliteert enkele van de Open Model-teken-sessies.
Sinds 1997 woont ze in Amsterdam waar ze schilderlessen volgde bij Atelier Sanne, thans Ateliers Westerdok Ook doet ze daar al jaren enthousiast mee met de inloopsessies modeltekenen en heeft inmiddels een heel eigen stijl ontwikkeld.
Het liefst werkt ze direct naar model want de menselijke figuur blijft haar het meest inspireren. Van alle technieken die ze beoefent, zoals olieverf en pastel, is Sumi-e haar meest favoriete. Sumi-e is een uit Japan afkomstige techniek waarbij direct met penseel getekend wordt op rijstpapier.
Sook verzorgt met regelmaat de heerlijkste Koreaanse buffetten bij Ateliers Westerdok.Ook haar Sook Sushi is befaamd!
Sook assisteert bij de sessies van de werkplaats model.