Kinderfeestjes en partijtjes

Ateliers Westerdok organiseert creatieve verjaardagspartijtjes voor kinderen vanaf 5 jaar. De slingers hangen klaar en na ontvangst wordt de jarige toegezongen. Op het atelier, of al van tevoren thuis, kunnen cadeautjes worden uitgepakt. Je kunt op het atelier een zelf meegebrachte taart eten.

Bij aankomst staat alles klaar: materialen en gereedschappen, voorbeelden, beschermschorten en er is leuke muziek (je kunt zelf een playlist van Spotify draaien). De kinderen gaan daarna aan de slag onder leiding van een professionele kunstdocent. 

Feestjes kunnen geboekt worden op de woensdagmiddagen en de weekenden. De groepsgrootte is tot 12 kinderen. Een of twee ouders assisteren de kunstdocent. 

Prijzen zijn inclusief 21% BTW, alle benodigde materialen, locatiehuur met voorzieningen, begeleiding kunstdocent, limonade en snoep, slingers, ballonnen, inrichten en opruimen. Bij grotere groepen dan 12 kinderen zijn er extra kosten per kind.

Voor beschikbaarheid en reservering kun je een mail sturen of even bellen.

Soorten feestjes

masker

Voor kinderen tussen 5 en 8 jaar
De docent vertelt een verhaal dat je op ideeën brengt voor het maken van een masker. Je kunt bijvoorbeeld een piratenmasker maken, een vlindermasker of een griezelmasker. Voor het masker van karton knip je eerst een vorm. Die beschilder je en beplak je met mooie versieringen. Als iedereen zijn eigen masker af heeft, maken we een groepsfoto. Je mag je masker mee naar huis nemen.
Feestje van 2 uur. 250,- euro inclusief btw en materiaalkosten

t-shirts zeefdrukken

Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar
Eerst knip je verschillende vormen van papier, bijvoorbeeld dieren, patronen of je naam. Dit is de basis voor je zelfbedrukte T-shirt. Als je al je voorbereidingen klaar hebt liggen, druk je met een speciaal zeefdrukraam en een rakel de verf op de stof. Zo maak je een uniek T-shirt, speciaal voor jou. Voor de jarige maken we een tafelkleed met prints van alle kinderen.
Feestje van 3 uur. 425,- euro inclusief btw en materiaalkosten

matroesjka

Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar
Matroesjka is een Russisch houten poppetje in de vorm van een ei, dat steeds een kleiner poppetje in de ‘buik’ heeft.
De Matroesjka’s ga je beschilderen naar eigen ontwerp. Natuurlijk zijn er klassieke Russische voorbeelden ter inspiratie.
Feestje van 3 uur. 340,- euro inclusief btw en materiaalkosten


spiegelmozaïek


Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar
Van gekleurde tegeltjes maak je kleine mozaïeksteentjes. Met een hamer, snijder of een speciale mozaïektang maak je deze stukjes klein. Dan plak je de stukjes om een spiegel op een houten plaat van 25 x 25 cm. Het mozaïek maak je af door het zelf te voegen.
Feestje van 3 uur. 350,- euro inclusief btw en materiaalkosten


schilderij voor de jarige 


Voor kinderen tussen 5 en 10 jaar
Maak met je vrienden een kunstwerk voor bij je thuis. Iedereen krijgt een echt schilderdoek. Hierop schilder je met acrylverf een stukje van een afbeelding. De afbeelding kan bijvoorbeeld een mooie vlinder zijn. Als je alle schilderdoeken bij elkaar hangt, ontstaat er een mooi gezamenlijk kunstwerk voor de jarige.
Feestje van 2 uur. 275,- euro inclusief btw en materiaalkosten


zelfportret in spiegel 


Voor kinderen tussen 7 en 10 jaar
Iedereen werkt aan een echte ezel, waar een spiegel op is gezet. Vervolgens teken je je eigen gezicht na. Dat klinkt makkelijk, maar is het niet! Dan ga je met echte kunstverf (acryl) aan de slag. Er ontstaat een gaaf effect als je alles hebt geschilderd en je de schildering weer omdraait.
Feestje van 2 uur. 250,- euro inclusief btw en materiaalkosten.


zelfportret van foto 


Voor kinderen tussen 5 en 8 jaar
Je gebruikt een foto van jouw gezicht die je overtrekt op een echt schilderdoek van 24* 30 cm. De kunstdocent laat kunstwerken zien van Andy Warhol. Nadat je lijnen hebt getrokken ga je schilderen. De kleuren die je daarbij gebruikt zijn verrassend vrolijk.
Feestje van 2 uur. 275,- euro inclusief btw en materiaalkosten


zelfportret in de stijl van Rembrandt 


Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar
Deze workshop start met een fotoshoot. Je staat in het spotlicht, gekleed met typische 17e-eeuwse Nederlandse hoed of muts.  Daarna wordt deze foto geprint om te kunnen gebruiken voor je eigen schilderij. De portretfoto's krijg je na de shoot digitaal toegestuurd. De kunstdocent geeft een toelichting op ’Clair obscur’ en demonstreert Rembrandt schildertechnieken om met licht en donker te werken. In een demonstratie laat de kunstdocent zien hoe je dit effect zelf kunt bereiken met oker, rauwe sienna, gebrande omber en gebrande sienna.  Als je alles weet over Rembrandt schilder je je eigen portret op een schilderdoek van 24* 30 cm. Natuurlijk helpt de kunstdocent je verder met schilderen tijdens de workshop.
Feestje van 3,5 uur. 500,- euro inclusief btw en materiaalkosten


schilderen in de stijl van Van Gogh


Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar
In het atelier zijn diverse stillevens gecomponeerd: zonnebloemen, irissen, oude schoenen, stoelen en vazen, geïnspireerd op kunstwerken van Vincent van Gogh. De kunstdocent vertelt je alles over de techniek van kleurgebruik zoals Van Gogh ze gebruikte in een demonstratie. Dan is het jouw beurt. Je maakt je eigen compositie in houtskool en acrylverf of een doek van 30 x 40 cm. 
Feestje van 2,5 uur. 400,- euro inclusief btw en materiaalkosten


 

boekjes


Voor kinderen tussen 7 en 12 jaar
Iedereen maakt op het verjaardagsfeestje een eigen boekje. Eerst ga je marmeren: Met stokjes, pipetjes, vingers, behanglijm, verf maak je een eigen oplage kleurig papier. Met deze afdrukken bind je vervolgens met draad, naald en boekbinderstape een eigen boekje in.
Feestje van 2 ½ uur. 300,- euro inclusief btw en materiaalkostenfossielen 


Voor kinderen tussen 5 en 12 jaar
Je maakt je eigen fossiel in klei en gips. Als onderzoeker breng jij de nieuwe dierenwereld in kaart. Een uitgestorven soort wordt door jou nieuw leven ingeblazen. 
Feestje van 2 ½ uur. 300,- euro inclusief btw en materiaalkostengipsbeelden


Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar
Eerst bouw je een basis, een constructie van metaaldraad en hout. Stroop je mouwen daarna maar op, want vervolgens ga je flink aan de slag met lappen stof die je in gips drenkt en om de basis heen drapeert. Een beeld van jouw fantasiedier neem je mee naar huis.
Feestje van 2 ½ uur. 240,- euro inclusief btw en materiaalkostenlinoleumsnede


Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar
De workshop start met het maken van een zelf getekend ontwerp. Dit ontwerp neem je over op een zachte plaat linoleum. Met gutsen snij je de vormen uit. Als je uitsnede klaar is, druk je deze meerdere keren af op papier voor jezelf. En uiteraard krijgt de jarige van iedereen een print op een gezamenlijk vel.
Feestje van 2 ½ uur. 250,- euro inclusief btw en materiaalkostenzijde sjaaltjes 


Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar
Iedereen maakt een zijden sjaaltje. Eerst span je het sjaaltje op een houten frame, vervolgens beschilder je met gutta en inkt je eigen vormen en patronen. Daarna spoel en fixeer je de speciale verf.
Feestje van 2 ½ uur. 340,- euro inclusief btw en materiaalkostenanimatiefilmpje 


Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar
Je maakt deze middag zelf een stop motion filmpje. Je gaat aan de slag met script schrijven, tekenen, fotograferen. Je werkt  samen aan een tekening in houtskool. Uiteraard maken we samen een bijzonder filmpje, special voor de jarige! 
Feestje van 3 uur. 340,- euro inclusief btw en materiaalkostenstempels 


Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar
Je maakt je eigen stempel, die je mee naar huis mag nemen. Eerst teken je een ontwerp voor je stempel. Dan krijg je een dik rubber waar je je ontwerp met scherpe mesjes en gutsen uit snijdt. Het resultaat wordt op een houten blok bevestigd, zodat je direct kunt stempelen. Tijdens het feestje drukt iedereen zijn eigen stempel op een lap stof voor de jarige.
Feestje van 2 uur. 250,- euro inclusief btw en materiaalkosten


Ateliers Westerdok

Westerdok 318
1013 BH Amsterdam
T: 020-4210151
E: info@atelierswesterdok.nl

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief