Zomerkunstweken

Gedurende de zomervakantie kunnen kinderen tussen de 7 en 15 jaar deelnemen aan verschillende kunstactiviteiten waarin zij onder leiding van een professionele kunstdocent samenwerken.
Per week is er een specifiek project met een eigen thema waaraan zij één of meerdere dagen kunnen deelnemen.

15-19 juli: Zomerkunstweek Montmarte op het Westerdok
Techniek: ambachtelijke technieken
Kunstenaar: Tatyana Yassievich

22-26 juli: Zomerkunstweek Druktemakers op het Westerdok
Techniek: druktechnieken
Kunstenaar: Tatyana Yassievich

12-16 augustus: Zomerkunstweek Beeldenmakers op het Westerdok
Techniek: beelden maken van klei, gips en papier maché 
Kunstenaar: Sanne Verdult

19-23 augustus: Zomerkunstweek Magische tuin op het Westerdok
Techniek: invironment installatie 
Kunstenaar: Sarah Barkmeijer

Algemene info
Gedurende de zomervakantie kunnen kinderen en jongeren tussen de 7 en 15 jaar deelnemen aan verschillende kunstactiviteiten waarin zij onder leiding van een professioneel kunstdocent samenwerken.

Lokatie
Ateliers Westerdok: Westerdok 318. Het Wester- dok in Amsterdam is vlakbij het Centraal Station 
Tijden Maandag tot en met vrijdag van 09.00–15.00, inclusief een uur pauze. Inloop tussen 08.45 en 9.00. In overleg kunnen ouders, tegen extra betaling, hun kind later ophalen.

Aanmelden
Een deelnemer kan zich voor 1 tot maximaal 5 dagen naar keuze inschrijven via de mail info@atelierswesterdok.nl Geef daarbij de keuzedata en alle gegevens van je kind door: geboortedatum, adres en het telefoonnummer van jezelf.

Prijzen
65 euro per dag.
Bij aanmelden in één keer voor 3 dagen is de prijs 180,- euro.
Bij aanmelden in één keer voor 5 dagen is de prijs 280,- euro. Prijzen zijn inclusief materiaal Actie stadspas
Kinderen met een stadspas kunnen per 1 of 2 dagen meedoen voor 10,- euro.
Extra speeltijd na 15.00 kost 10 euro per uur.  

Montmarte op het Westerdok

Techniek: ambachtelijke technieken Kunstenaar: Tatyana Yassievich In deze afwisselende week maak je diverse kunstproducten met verschillende technieken; Je gaat t-shirts zeefdrukken, marmeren, mod- el schilderen, aquarelleren, buiten tekenen en schilderen. Zoals de kunstenaar Matisse dat deed, laat je je inspireren door de een model. Je maakt een schildering van een echt model die mooi uitge- dost voor je poseert. Je maakt ook schetsen van de boten, het water en de kade tegenover ons atelier. Zo leer je hoe perspectief werkt. Voor je kunstproducten gebruik je bijzondere technieken als zeefdrukken, waarmee je een klein oplage van dezelfde afbeelding kunt print- en. Aan het eind van de week heb je een mooie pro- ductie van allerhande technieken om te showen.

Druktemakers op het Westerdok

Techniek: druktechnieken Kunstenaar: Tatyana Yassievich Je werkt deze week aan allerlei prints, illustratie en druktechnieken op papier en stof: Je maakt monotypes, linoleumdrukken en zeefdrukprints. Maar ook ga je zelf aan de slag om je eigen papier te scheppen. De ene helft van de dag werk je met teken- gerei, inkten, verf en pennen. En de andere helft van de dag met rollers, gutsen, rakels. Vanuit voorbeelden en demonstraties werk je stap voor stap aan de ontwikkeling van je eigen kunstwerken. Je verzint, kijkt, schetst, experimenteert, print en gaat door tot je een mooie col- lectie werken hebt.

Beeldenmakers op het Westerdok

Techniek: beelden maken van klei, gips en papier maché
Kunstenaar: Sanne Verdult
Trek je oudste kleren aan en steek je handen uit de mouwen. Deze week ga je aan de slag met papier maché, klei en gips om prachtige, beestach- tige, indrukwekkende, spookachtige figuren te maken. Kunstwerken van Johan Tahon, Salva- dor Dali en Alberto Savinio zullen je inspireren als je aan de slag gaat met het maken van bijzondere beeldjes. Woelige vormen, kronkelende dieren, gekke figuren en enge monsters zullen daarin naar voren komen.

Magische tuin op het Westerdok

Techniek: invironment installatie Kunstenaar: Sarah Barkmeijer Een installatie als kunstwerk is een tijdeli- jk, ruimtelijk beeld op een speciaal daarvoor uitgekozen locatie. Deze week maak je een ‘sculptuur van de ruimte’. Het atelier zelf is de speelruimte, welke je transformeert tot een grote invironment, zodat je er echt in kunt lopen. Vormen en bouwsels die uit de vloer, in de lucht en door de ruimte heen komen, zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Je werkt met allerhande materialen als stof, hout, papier, karton, touw, plastic etc. Materialen waar je normaal niet meer naar om kijkt krijgen een nieuw leven en worden van een waardeloos object omgevormd tot een wonderlijk en fanta- sievol kunstwerk.

Ateliers Westerdok

Westerdok 318
1013 BH Amsterdam
T: 020-4210151
E: info@atelierswesterdok.nl

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief