KINDERAKADEMIE

De Kinderakademie van Ateliers Westerdok verzorgt creatieve cursussen en workshops voor kinderen en jongeren. Er zijn wekelijkse lessen van De Kunstclub (voor kinderen tussen 5 en 10 jaar), de Tekenclub ( voor kinderen van 8, 9 en 10 jaar) en Het Kunstatelier (voor jongeren tussen 11 en 15 jaar). In de lessen ontwikkel je je kijkvermogen en wordt je fantasie gestimuleerd.

Gedurende de zomervakanties kunnen kinderen tussen de 7 en 15 jaar deelnemen aan verschillende kunstactiviteiten waarin zij onder leiding van een professionele kunstdocent samenwerken.
Per week is er een specifiek project met een eigen thema waaraan zij één of meerdere dagen kunnen deelnemen.

Voor het vieren van een creatief verjaardagsfeestje met kinderen is er een ruim aanbod aan kinderfeestjes.

De Kinderakademie verzorgt maandelijkse workshops in het Juniorlab in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Scholen en culturele instellingen huren regelmatige onze expertise in het lesgeven aan kinderen.

Ons cursus aanbod:

Kunstclub

De kunstclub is voor kinderen tussen 5 en 10 jaar. Bij de kunstclub ontwikkel je je kijkvermogen en wordt je fantasie gestimuleerd. Op speelse wijze ontdek je vorm, toon, structuur, textuur, perspectief en andere beeldaspecten.

Kunstatelier

Als je tussen de 11 en 15 jaar bent en meer beeldende vaardigheden wilt ontwikkelen, ben je welkom op het Kunstatelier.


Tekenclub

De Tekenclub is voor 8-, 9- en 10-jarigen. Hier teken je vooral, maar af en toe schilder je ook.Vakantiekunstweken

In de zomervakantie, herfst- en kerstvakantie organiseert de Kinderakademie tal van vakantiekunstweken. Kinderen en jongeren tussen de 7 en 15 jaar kunnen ,onder leiding van een professionele kunstenaar, één dag of een hele week werken aan een groot kunstwerk.

OBA kinderlab

Behalve de lessen op onze eigen ateliers, ontwikkelt de Kinderakademie in nauwe samenwerking workshops met de Openbare Bibliotheek. 


Verjaardagsfeestjes

Voor een creatief verjaardagsfeestje kun je ook bij ons terecht. Samenwerken aan een groot schilderij voor de jarige, maskers maken of zijde schilderen, er zijn talloze mogelijkheden om er een creatief feestje van te maken.

STADSPASACTIE: 10 LESSEN VOOR 10 EURO
Voor kinderen tussen 5 en 14 jaar die een stadspas hebben, is er een wel heel bijzondere actie. Je kunt ter introductie 10 lessen bij de Tekenclub, Kunstclub of Kunstatelier voor 10 euro meedoen. Mocht je daarna door willen gaan met de lessen, dan kun je voor de rest van het cursusjaar een aanvraag laten indienen bij het JongerenCultuurfonds. Om je aan te melden voor deze stadspasactie kun je een email sturen aan info@atelierswesterdok.nl.
Daarin geef je aan welke voorkeur je hebt voor dag en cursus, de naam, adres, geboortedatum van je kind, het nummer van zijn/ haar stadspas. Daarna ontvang je bericht of er plaats is op de dag van je voorkeur en per wanneer hij/ zij kan starten.

JONGERENCULTUURFONDS
De reguliere lessen van de Kinderakademie worden niet gesubsidieerd. Ouders die niet voldoenden middelen hebben om de gewenste culturele activiteit zelf te betalen, kunnen via intermediairs in het onderwijs, jeugdhulpverlening en welzijnsinstellingen een aanvraag laten indienen bij het Jongerencultuurfonds.Het Jongerencultuurfonds richt zich specifiek op Amsterdamse jongeren tussen de 6 en 16 jaar. Jaarlijks helpt het Jongerencultuurfonds meer dan 600 kinderen. Het Jongerencultuurfonds betaalt de contributie / het lesgeld voor één culturele activiteit per jaar, met een maximum van 450 euro.

De hoge en lichte ruimten ateliers zijn gelegen op het Westerdok in centrum Amsterdam, tussen het IJ en de Jordaan, op 8 minuten lopen van Amsterdam Centraal.

Ateliers Westerdok

Westerdok 318
1013 BH Amsterdam
T: 020-4210151
E: info@atelierswesterdok.nl

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief