Vrij tekenen en schilderen met individuele begeleiding

JE EIGEN TEKENINGEN EN SCHILDERIJEN MAKEN ONDER PERSOONLIJKE BEGELEIDING

In deze bijeenkomsten werk je aan je eigen vraagstuk in het tekenen en schilderen. Je eigen tekeningen en schilderijen maken onder persoonlijke begeleiding

Daarbij is een kunstenaar aanwezig die je helpt bij technische vraagstukken en adviezen kan geven in je ontwikkeling. De desbetreffende docent is op de diverse vlakken vertrouwd en ervaren, zowel als docent als zelf praktiserend kunstenaar. De individuele begeleiding wordt gecombineerd wordt met groepsopdrachten. Kortom; begeleiding op maat waarin ontwikkeling en uitvoering centraal staan. 

De bijeenkomsten zijn geschikt voor gevorderden die meer zelfstandig willen werken, als ook voor half-gevorderden die een bepaalde techniek of onderwerp willen aanpakken. Enige ervaring op het gebied van de beeldende kunst (tekenen, schilderen, ruimtelijk, fotografie etc.) is een pre, maar geen voorwaarde. Innerlijke motivatie is net zo belangrijk. Ook deelnemers die een portfolio willen aanleggen met het oog op een eventuele kunst gerelateerde vervolgstudie kunnen hier terecht.

Er is veel ruimte en mogelijkheid om een onderwerp op een geconcentreerde manier aan te pakken en uit te werken.  Zo kun je bijvoorbeeld een aantal lessen aan een werk of serie werken. 

Daarnaast zijn er ook doorlopende kortere opdrachten, zodat, als je even wat anders wilt, je daar mee aan de gang kunt. Dit steeds onder begeleiding van de docent die je de nodige ruimte geeft, maar er steeds is om dingen te bespreken en te spiegelen. De begeleiding op maat zorgt ervoor dat iedere deelnemer optimaal zijn of haar ‘ding’ kan doen zonder dat het willekeurig en vrijblijvend wordt.

De lessen worden regelmatig ingeleid met een korte introductie over een kunstenaar, stroming of techniek, al dan niet aan de hand van een op dat moment lopende tentoonstelling. 

Je krijgt als deelnemer aan deze groepen de gelegenheid één keer per jaar mee te doen aan een groepsexpositie. Het gemaakte werk wordt gedurende circa 4 weken tentoongesteld bij Ateliers Westerdok. Bij de opening van deze tentoonstelling kun je je eigen vrienden en bekenden uitnodigen.

Er worden meerdere bijeenkomsten per week aangeboden, welke door een eigen kunstdocent, met een eigen invalshoek, worden begeleid. Je kunt kiezen om je aan te melden als vaste wekelijkse deelnemer of losse bijeenkomsten volgen met je flexkaart.

vrij tekenen en schilderen vanuit waarneming - woensdagochtend

Deze bijeenkomsten zijn zeer geschikt als je je verder wilt ontwikkelen in je vaardigheden op het gebied van tekenen en schilderen. Je onderzoekt hoe je je onderwerp interessant kunt verbeelden en de technische mogelijkheden van je materiaal; je kunt werken in aquarel, acryl, olieverf of werken met meer tekenachtige materialen.

Er zijn mogelijkheden om buiten te tekenen en schilderen, stillevens te tekenen en schilderen, (zelf)portretten te schilderen of naar aanleiding van foto's te schilderen. In overleg met de groep wordt een model geboekt. 

Je krijgt technieken aangereikt in demonstraties en doet inspiratie op door beeldend werk van kunstenaars te bespreken. 

Er is begeleiding door een vaste kunstdocent, die incidenteel wordt afgewisseld door een gastdocent.


PLANNING & AANMELDEN

vrij beeldend werken vanuit inspiratie, verbeelding, traditie en abstractie – donderdagavond

Deze bijeenkomsten zijn zeer geschikt als je je binnen je eigen vrije werk verder wilt ontwikkelen. Dit kan een serie illustraties zijn waar je mee bezig bent, of met bijvoorbeeld het maken van een boekje, al dan niet gecombineerd met tekst. Maar ook abstracte schilderijen waar bijvoorbeeld materiaal gebruik een belangrijke rol speelt. Het kan ook zijn dat je wilt doorgaan op een reeds ingeslagen pad en graag feedback krijgt gedurende dit proces.  

Er wordt aandacht besteed aan hoe hedendaagse kunst zich verhoudt tot de meer traditionele kunstvormen en stijlen en hoe deze elkaar inspireren. Er wordt ingezoomd op de overlappingen tussen illustratie en vrije kunst en hoe deze elkaar positief beïnvloeden. 

Tijdens de bijeenkomsten ga je op zoek naar mogelijkheden en manieren om verschillende onderwerpen te verbeelden. Door het bekijken van het werk van kunstenaars en het uitproberen van diverse technieken (linoprint, werken op uiteenlopende formaten, experimenteren met het gebruik van diverse ondergronden en dragers voor een werk of het maken van bijvoorbeeld een maquette) kom je tot nieuwe ideeën en nieuw werk. 

Er is begeleiding door een vaste kunstdocent, die incidenteel wordt afgewisseld door een gastdocent.

PLANNING & AANMELDEN

De hoge en lichte ruimten ateliers zijn gelegen op het Westerdok in centrum Amsterdam, tussen het IJ en de Jordaan, op 8 minuten lopen van Amsterdam Centraal.

Ateliers Westerdok

Westerdok 318
1013 BH Amsterdam
T: 020-4210151
E: info@atelierswesterdok.nl

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief