cursus tekenen

voor degene die zich wil specialiseren in tekenen

Voor degene die zich wil specialiseren in tekenen allen. In deze cursus onderzoek je op een speelse manier de mogelijkheden binnen het medium tekenen. Je gaat op onderzoek uit om de grenzen van het tekenen te verkennen en zelfs te overschrijden. 

Je werkt iedere les vanuit een opdracht, met diverse en uiteenlopende tekenmaterialen. Soms teken je naar waarneming, soms vanuit de verbeelding of abstractie.  Aan de hand van voorbeelden uit de hedendaagse, maar ook klassieke tekenkunst, krijg je een breed begrip en onderbouwing van wat tekenen allemaal kan inhouden. Je probeert je eigen mogelijkheden te verbreden en grenzen te verleggen van wat je al in huis hebt. Door nieuwe dingen uit te proberen kom je steeds dichter bij je eigen kern en kracht binnen het tekenen. Ieder volgt hierin zijn eigen proces: schetsen, heel precies en gedetailleerd tekenen, tekenen vanuit losse en wilde lijnen, contrast opbouwen door een diepe gelaagdheid, tekenen met kleur of juist zwart wit, 

tekenen op heel groot of juist heel klein formaat, collage, een tekening vanuit vlek of vanuit lijn; dit zijn enkele voorbeelden van de diversiteit die aan bod komt binnen de lessen. Naast techniek komt ook ideevorming, verbeelding, het creëren van een eigen uniek en interessant beeld en de betekenis daarvan en experimenteren binnen het tekenen aan bod.

Deze cursus is geschikt voor half gevorderden en gevorderden. Ieder seizoen worden de lessen aangepast aan de groep. Je kunt meerdere keren deelnemen aan de cursus en je vaardigheden ontwikkelen met telkens nieuwe uitdagingen. 

Je kunt deze cursus kiezen als vaste wekelijkse cursus of losse lessen volgen met je  flexkaart.


PLANNING & AANMELDEN

De hoge en lichte ruimten ateliers zijn gelegen op het Westerdok in centrum Amsterdam, tussen het IJ en de Jordaan, op 8 minuten lopen van Amsterdam Centraal.

Ateliers Westerdok

Westerdok 318
1013 BH Amsterdam
T: 020-4210151
E: info@atelierswesterdok.nl

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief