KUNSTEDUCATIE VOOR VOLWASSENEN

Tekenen en schilderen bij Ateliers Westerdok

Ons cursus aanbod:

Basisjaar

In de basis jaarcursus komen alle basisprincipes van tekenen en schilderen aan bod. Door gerichte opdrachten onderzoek je waar een beeld eigenlijk uit bestaat.

Basicyear in english

In the basic year, you will deal with all the basic principles by studying from observation and from photography.

Vervolgjaar

In het vervolgjaar ligt het accent op de verschillende technieken en benaderingen van beeldend werken. 

Tekenen

Voor degene die zich wil specialiseren in tekenen allen. In deze cursus onderzoek je op een speelse manier de mogelijkheden binnen het medium tekenen.

Model en portret

De allround cursus voor portret- en modeltekenen  en -schilderen. In deze cursus ligt het accent op tekenen en schilderen jouw interpretatie van waarneming.

Freestyle modeltekenen

Tijdens deze creatieve bijeenkomsten kun je onderzoeken hoe je een autonoom kunstwerk naar model kunt maken.

Vrij tekenen en schilderen

In deze bijeenkomsten werk je aan je eigen vraagstuk in het tekenen en schilderen. Je eigen werk maken onder persoonlijke begeleiding.

Mix van technieken

In deze cursus wordt je geïnspireerd en begeleid om je eigen creativiteit te ontwikkelen. Probeer naast tekenen en schilderen andere technieken uit.

Ateliers Westerdok biedt een gevarieerd cursusprogramma voor beginners, half-gevorderden en gevorderden met professionele begeleiding van gespecialiseerde kunstdocenten. Je kunt je creatieve vaardigheden en kennis over kunst middels een meerjarig traject ontwikkelen in een informele en persoonlijke sfeer.

Aantal lessen
Het volledige jaarprogramma van zowel het basisjaar en hetvervolgjaar bestaat elk uit 6 modules van ca. 6 lessen, samen circa 38 lessen per jaar. Het basisjaar en het vervolgjaar samen is twee jaar, 4 seizoenen. Het is mogelijk om in te schrijven per seizoen met 3 modules. De lessen worden gegeven door verschillende kunstdocenten in vooraf bepaalde modules. Per jaar start er in februari en in september een nieuw seizoen.

Leertraject
Het basisjaar is geschikt voor beginners of degenen die een opfriscursuswillen doen. In de loop van het jaar zullen alle grondbeginselen van tekenen en schilderen worden aangeboden. Per module van 6 lessen worden beeldaspectenzoals vorm, compositie, kleur, ruimte, vorm, compositie, ruimte en de menselijke figuur door diverse kunstdocenten behandeld. Na het basis jaar, kun je het een van de andere cursussen volgen. Ben je alleen geïnteresseerd in Tekenen, Model- en portret of Mix van Technieken dan kun je daar direct terecht. Je kunt meerdere keren deelnemen aan deze cursussen.

Vrij tekenen en schilderen onder individuele begeleiding is geschikt voor studenten die de basisvaardigheden onder de knie hebben en zich op een individualistische wijze verder willen verdiepen in een specifiek onderwerp, thema of techniek. Er is geen vast lesprogramma; studenten krijgen les op een wekelijkse basis van één en dezelfde kunstdocent, afgewisseld met een gastdocent. Je kunt meerdere keren deelnemen aan deze cursussen.

Visie
Alle cursussen hebben als uitgangspunt dat er op een hedendaagse wijze les wordt gegeven die wel het ambacht en technieken leert, maar er een hedendaagse en eigen interpretatie aan geeft. De kunstdocenten zijn professionele kunstenaars met een bevoegdheid of ervaring in het lesgeven. In de cursussen krijg je de mogelijkheid om je te verdiepen in één of meerdere teken- en schildertechnieken onder individuele begeleiding. Je werkt individueel (in een groep) met persoonlijke begeleiding van een kunstdocent. Tijdens werkbesprekingen krijg je inspirerende feedback van de kunstdocent en medecursisten.

Taal
Hoewel de hoofdtaal bij de meeste lessen Nederlands is, zijn Engelstalige studenten welkom; al onze kunstdocenten kunnen de persoonlijke uitleg en begeleiding in Engels doen. Speciaal voor Engelstaligen is er op woensdagavond een cursus in het Engels.

FLEX OF VAST

Ateliers Westerdok biedt een gevarieerd cursusprogramma dat vast of flexibel kan worden afgenomen. Een cursus bij Ateliers Westerdok kan op twee manieren gevolgd worden:

Vast
Wil je wekelijks op een vast moment lessen volgen, dan koop je een vaste cursus per seizoen, welke gemiddeld 16 a 18 lesweken duurt. Een gemiste les kun je niet elders inhalen of compenseren. 

Een jaarcursus beslaat 2 seizoenen. Het seizoen start twee keer per jaar, half september en begin februari. Op nationale feestdagen en in de zomervakantie is er geen les. In de cursus is geen materiaal inbegrepen. Voor iedere les dat je bijwoont,
waar een model voor is geboekt, geldt een bedrag van 5 euro voor de bijdrage aan de modellenpot. Voor vaste cursussen is deze prijs inbegrepen.

Flex
Wil je regelmatig tekenenen schilderen, maar kun je je niet binden aan een vaste dag of ga je een tijdje weg, dan koop je een flexkaart van 10 lessen. Wil je juist zoveel mogelijk lessen volgen dan is een flex onbeperkt abonnement een optie. Een flexibel abonnement is 4 maanden geldig na start. Je geeft bij het aanmelden aan welke reguliere cursus je hoofdkeuze is. Voor deze cursus tel je mee om te bepalen of een cursus in het aanbod wordt opgenomen. Je volgt zoveel mogelijk je lessen bij je hoofdcursus. Maar je bent vrij om op elk moment andere lessen uit het rooster te volgen die je wilt. Tijdens de zomervakantie zijn er geen lessen en ligt je abonnement 2 maanden stil. Voor iedere les of werkplaats model sessie dat je bijwoont, waar een model voor is geboekt, geldt een bedrag van 5 euro voor de bijdrage aan de modellenpot. Die zal je per les los kunnen voldoen aan betreffende docent of leider.Alleen cursussen waarop voldoende aanmeldingen zijn, worden aangeboden in het definitieve rooster. Het definitieve rooster wordt vastgesteld en bekend gemaakt nadat de aanmeldingen in de eerste week van februari of half september bekend zijn. De flexkaart is persoonsgebonden en kan niet voor workshops of werkplaats specials worden gebruikt.

Flexkaart 10 lessen
• 300 euro inclusief 21 % btw
• 4 maanden geldig
• 10 lessen te volgen uit het gehele cursusaanbod
• niet geldig voor reguliere sessies werkplaats model
• niet geldig voor workshops of Masterclasses
• geen bijdrage modellenpot inbegrepen; per les met model 5 euro bijdrage voor de modellenpot te voldoen

Flexkaart onbeperkt
• 600 euro inclusief 21 % btw
• 20 weken geldig vanaf 03/02/2020 tm 18/06/2020
• onbeperkt aantal lessen te volgen uit het gehele cursusaanbod
• wel onbeperkt toegang tot reguliere sessies werkplaats model (4 sessies per week)
• niet geldig voor workshops of werkplaats specials
• geen bijdrage modellenpot inbegrepen; per reguliere werkplaats of les met model 5 euro bijdrage voor de modellenpot te voldoen

N.B. de cursusprijzen voor volwassen zijn inclusief 21% btw. De cursussen zijn exclusief materiaalkosten.

Bankrekeningnummer voor volwassen cursussen
Na aanmelding ontvang je een factuur welke je online per ideal kunt betalen. Lukt dat niet, dan kun je zelf de betalingen voor de volwassen cursussen overmaken op rekeningnummer IBAN NL38BUNQ2290329916
op naam van Stichting Ateliers Westerdok onder vermelding van het factuurnummer of naam cursist.

De hoge en lichte ruimten ateliers zijn gelegen op het Westerdok in centrum Amsterdam, tussen het IJ en de Jordaan, op 8 minuten lopen van Amsterdam Centraal.

Ateliers Westerdok

Westerdok 318
1013 BH Amsterdam
T: 020-4210151
E: info@atelierswesterdok.nl

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief