Masterclasses

Programma’s verzorgd door internationale meesters en bijzondere kunstenaars voor beginners en gevorderden.

In een inspirerende omgeving aan het Westerdok, vlakbij Centraal Station Amsterdam, heeft Ateliers Westerdok prachtige ruime en lichte ateliers. Ateliers Westerdok is een culturele ontmoetingsplek waar diverse activiteiten worden aangeboden. Op het atelier is iedereen die wil leren tekenen en schilderen van harte welkom. Er is een uitgebreid aanbod voor beginners en gevorderden onder lesbegeleiding van hedendaagse kunstenaars.

Eén van de programma’s die we bieden zijn onze Masterclasses. Dit zijn workshops, verzorgd door internationale Masters en bijzondere kunstenaars die een speciale techniek of werkwijze aanreiken. Zowel beginners als gevorderden en kunstenaars kunnen hier inspiratie opdoen, technieken leren en vaardigheden opdoen. Je hoeft dus niet zelf een Master te zijn om hier aan deel te nemen, maar juist de werkwijze van een Master willen leren kennen en oefenen.

28 Februari en 7 Maart 2021

Rosemin Hendriks

(Zelf-) portret naar foto

14, 21 & 28 Maart 2021

Elka Oudenampsen

schilderen op groot doek nav van collage

Coming in 2021

Anja Tchepets

painting interiors

10 & 17 Januari 2021

Juul Kraijer

verkenning van houtskool aan de hand van model

Coming in 2021

Glenn Vilppu

Anatomy 

Coming in 2021

Glenn Vilppu

Portrait & Clothed Figure

Uitleg schema hieronder

In het onderstaande schema zie je twee knopen:

  • de knop Klassen geeft het overzicht van de lessen van deze week van deze cursus (dus niet van alle cursussen)
  • de knop Cursussen geeft de begindata van de verschillende klassen weer. Je kunt dan per cursus doorklikken naar Info, om de planning van die cursus te vinden.

Aanmelden verplicht

Vanwege de Corona maatregelen is Ateliers Westerdok ingericht met vaste werkplekken en looproutes om de 1,5 afstandsregel te waarborgen.
Met deze Corona-vrije inrichting zijn er in het Atelier aan de kade 14 werkplekken gerealiseerd en in het Atelier aan het zijstraatje 11 werkplekken. Iedere werkplek heeft een eigen ezel, tafel en stoel.
Iedereen dient zich van te voren per les aan te melden.
Voor meer informatie naar onze maatregelen omtrent Corona, klik hier.