Masterclass Rosemin Hendriks

Zelfportret | 2 of 4 daagse Masterclass

In deze Masterclass van 2 zondagen wordt je door Rosemin geïnspireerd en begeleid om tot een eigen werk te komen aan de hand van een foto. Dat kan een foto van van jezelf of een zelf gekozen model zijn, maar ook andere onderwerpen kunnen worden gebruikt. 

Na een introductie door de kunstenaar over haar eigen werk en inspiratie en vertoning van een korte film, ga je zelf aan de slag met het maken van een foto.

Je selecteert één van de gemaakte foto’s, waarvan een print op A-3 formaat direct wordt gebruikt voor het opzetten van een tekening in houtskool of potlood. Daarna ga je al tekenend op zoek naar jouw verbeelding van de verschillende onderdelen, een eigen interpretatie.

Tijdens de volgende dag werk je verder aan je tekening. Je kunt daarvoor als je wilt een aantal afbeeldingen meenemen van dingen die jouw (bijvoorbeeld qua vorm) aanspreken. De kenmerken daarvan kan je gedeeltelijk laten terecht komen in je tekening. Eventueel kun je een aantal steunkleuren gebruiken om wat extra accenten te zetten.

Rosemin Hendriks

TEKENAAR

De zelfportretten van Rosemin Hendriks zijn een eindeloze reis langs de vele karakteristieke facetten die de kunstenaar in zich draagt. Een werk van Hendriks herken je altijd, maar wat je ziet is raadselachtig. De kunstenares neemt meestal een foto als uitgangspunt en transformeert tijdens het tekenen haar zelfbeeld. Het gaat een eigen leven leiden. Ze hoopt door een tekening meegenomen te worden. Onverwacht, het sluipt erin, komt een andere vrouw tevoorschijn. Hendriks herschept zichzelf in oneindig veel wezens.

bron: https://kunstenaarvanhetjaar.nl/kunstenaar/Rosemin-Hendriks