Aankondiging

geen perspectief voor Ateliers Westerdok

By 5 april 2021No Comments

Eerder kondigden we het bericht aan dat Ateliers Westerdok per 1 Februari 2021 de huur op het Westerdok heeft moeten opzeggen. Als gevolg van de gedwongen sluitingen vanuit de Corona maatregelen en wegens het uitblijven van voldoende overheidssteun  en een weigering van verhuurder Urban Resort om de huurpijn solidair te verdelen.

Uit de noodoproep van Ateliers Westerdok bij de Gemeenteraad is gebleken dat zij als een ‘individueel geval’ wordt opgevat en nergens onder valt. De Gemeente Amsterdam voorziet Corona steun voor culturele instellingen de reeds gesubsidieerd zijn. Hiertoe valt Ateliers Westerdok niet onder.

Helaas is gebleken dat er voor het atelier geen perspectief is om deze Corona crisis financieel te kunnen doorstaan.

Hiermee is na bijna 24 jaar professionele kunsteducatie te hebben verzorgd voor Amsterdammers een einde gekomen aan dit bijzondere initiatief. Wij bedanken iedereen die hieraan heeft bijgedragen en heeft deelgenomen aan het voormalige Atelier Sanne en Ateliers Westerdok.

Deelnemers die graag verder willen lessen bij 1 van de betrokken kunstenaars, kunnen zelf contact opnemen voor private lessen door de kunstenaars:

Paul Nassenstein: nassensteinpaul1@gmail.com
Sarah Barkmeijer: sarahbarkmeijer@gmail.com
Tatyana Yassievich: tatyana.yassievich@gmail.com
Cathelijn van Goor: cathelijnvangoor@gmail.com
Willem Moeselaar: w.moeselaar@kpnmail.nl

Groetjes,

Sanne Verdult