Aankondiging

AANKONDIGING: ATELIERS WESTERDOK VERLAAT HET WESTERDOK PER 1 FEBRUARI

By 24 januari 2021No Comments

Beste deelnemers,

Het is geen nieuws dat de culturele sector hard wordt geraakt vanwege corona en de maatregelen die daarmee gemoeid zijn. In het nieuws hoor je wellicht positieve berichten dat de overheid veel steunpakketten optuigt om ondernemers of de culturele sector te helpen. Maar daarbij is er een groep die buiten de boot valt. Helaas behoort Ateliers Westerdok daar ook toe.

Met pijn in mijn hart moet ik jullie dan ook informeren dat ik de huur van het atelier op het Westerdok bij verhuurder Urban Resort heb moeten opzeggen. Deze stap is een niet door mij gewenste beslissing, maar volgt uit onmacht. Ik zit klem vanwege het uitblijven van voldoende steunpakketten van de overheid en een oplopende huurschuld aan mijn verhuurder. In December j.l. bleek uiteindelijk dat er geen perspectief is hoe de ontstane financiële tekorten solidair op te lossen en is de situatie onhoudbaar geworden.

Per 1 Februari geen atelier

Als gevolg van de huuropzegging zullen beide educatie stichtingen die in mijn atelier gehuisvest zijn een andere oplossing moeten zoeken voor de toekomst. Na 23 jaar kunsteducatie in Amsterdam te hebben verzorgd, zal er vanaf Februari geen nieuw halfjaarlijks cursusseizoen worden gestart op het atelier. Vooralsnog gaan we digitaal verder. Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat het atelier per 1 Februari ontruimd kan worden opgeleverd, zodat verdere oplopende schuld aan huurpenningen beperkt blijft.

Februari- Maart:  korte cursussen met online lessen

Het aanbod aan cursussen en lessen van Ateliers Westerdok en de Kinderakademie worden in de maand Februari en Maart met korte workshops van 6 lesweken online aangeboden.

Het aanbod van workshops voor volwassen in Februari en Maart is hier te vinden: https://atelierswesterdok.nl/workshops/

Lessen voor kinderen starten vanaf 1 Februari met 6 online lessen. Zie: https://www.kinderakademie.nl/aanmelden/ 

Vanaf April volgt nieuwe aanbod, al dan niet online. Mocht de lockdown voorbij zijn, dan kunnen privé workshops van maximaal 6 deelnemers worden aangeboden op het privé atelier van betreffende docent.

Dringende oproep: vanaf maandag 25 tot en met woensdag 27Januari tussen 10.00-16.00 achtergelaten spullen ophalen

Wellicht heb je nog tekeningen of schilderingen of andere spullen achtergelaten in het atelier. Deze kun je maandag 25/1, dinsdag 26/1 of woensdag 27/1 tussen 10.00-16.00 op komen ophalen. Draag svp ook een mondkapje bij binnenkomst. We laten mensen om de beurt binnen, dus wellicht moet je even buiten wachten als er iemand anders net voor je binnen is. Vanaf donderdag 28/1 worden alle spullen, die niet naar de opslag gaan, weggebracht naar de stort. Indien je uit overmacht deze aankomende dagen niet aanwezig kunt zijn, dien je zelf iemand anders te regelen om je spullen op te halen.

Interesse in spullen van het atelier?

Bij het uitruimen zullen overgebleven spullen, die niet naar de opslag gaan, donderdag worden weggebracht naar de stort. Wellicht heb je interesse in kunstboeken, gebruikt gereedschap, restant materiaal, lappen, Ikea kasten, droogrek, houten klapezels (zonder tekenplanken), beschermschorten, houten stoeltjes, gordijnen, houten kastjes, stilleven objecten  etc. In je interesse hebt in de selectie die we aanbieden, dan kun je die, al dan niet tegen een donatie, ook tussen maandag en woensdag ophalen. Je hoeft niet te vragen naar onze ezels, tekenplanken of tekenladekasten, etspers etc, want die gaan naar de opslag.

Prepaid-tegoeden cursussen

Het huidige cursusseizoen, van half September 2020 tot en met eind Januari 2021 loopt deze week af en zijn uitgevoerd door de docenten, op het atelier en gedurende de lockdown via online lessen. Voor de meeste deelnemers die met een Prepaid tegoed de lessen van dit seizoen volgden, geldt dezelfde einddatum, zodat lessen met het tegoed tot en met eind Januari kon worden geboekt. Indien je een Prepaid tegoed  hebt die nog na 31 Januari geldig is, dan kun je contact opnemen via de mailinfo@atelierswesterdok.nl

Prepaid-tegoeden werkplaats model

Deelnemers aan de werkplaats  Model die nog een Prepaid tegoed hebben voor de periode waarin geen werkplaatsen mochten plaatsvinden door de lockdowns, wordt gevraagd om begrip te hebben voor de financiële situatie en dit verlies aan tegoed voor eigen rekening te nemen. Indien je een tegoed hebt en gecompenseerd wilt worden, dan kun je contact opnemen via de mail info@atelierswesterdok.nl

Politiek

Aankomende woensdagavond 27 Januari zal ik inspreken bij de Gemeenteraad. De politiek wordt gevraagd te helpen met de financiële schade en te helpen in een oplossing voor een mogelijke toekomst. De komende periode zal uit moeten wijzen of, hoe en waar het atelier een doorstart kan maken.

Zodra bekend is welke nieuwe mogelijkheden er zijn voor het atelier, zal dit in een nieuwe nieuwsbrief worden geïnformeerd.

Dus nu nog even geen definitief goodbye, en hopelijk de komende periode tot ziens online.

Vast bedankt voor jullie begrip en support.

Vriendelijke groet,
Sanne Verdult