Loading...
oorsprong
Ateliers Westerdok is de transitie van Atelier Sanne, dat sinds 1997 bestaat en voorheen 12 jaar 'tijdelijk' in het oude ROC gebouw de Westerstaat 187 te Amsterdam gesitueerd was. Atelier Sanne is bekend geworden met cursussen tekenen en schilderen. Oprichter Sanne Verdult is tevens initiatiefnemer geweest om van het voormalig ROC gebouw, gelegen aan Westerstraat 187 te Amsterdam, een open cultureel centrum te maken. Het pand is door stadsdeel Centrum verkocht en het huuraanbod van de nieuwe eigenaar paste niet binnen de sociaal-culture huurnorm van Ateliers Westerdok.

doorstart
Begin 2009 zijn de ateliers doorgestart op een nieuwe lokatie in een Broedplaats, dankzij de toewijzing door Urban Resort. Nadat wij met eigen investeringen een zeer grondige verbouwing hebben gerealiseerd, zijn we aan een nieuw hoofdstuk begonnen.

missie en visie
De missie van Ateliers Westerdok is om zo veel mogelijk mensen actief deel te laten nemen aan het beleven van beeldende kunst. Dit willen we doen door les te geven in tekenen en schilderen aan groepen volwassenen en kinderen, een werkplaats aan te bieden en lezingen, kunstenaarsdiners en filmavonden te organiseren. De Visie van Ateliers Westerdok is om dit op een hedendaagse wijze te doen: kunsteducatie die wel het ambacht en technieken leert, maar er een hedendaagse en eigen interpretatie aan geeft. Onze kunstvakdocenten zijn kunstenaars die veelal bij hedendaagse galeries zijn aangesloten en met een verfrissende blik lesgeven.

wat we doen
Voor creatieven, bewoners van Amsterdam en omstreken, kunstenaars, kinderen en bedrijven biedt Ateliers Westerdok creatieve workshops, bijéénkomsten en cursussen:Met cursussen tekenen en schilderen in een breed en goed doordacht lesprogramma kunnen beginners en gevorderden zichzelf bekwamen en ontwikkelen.
Bij de Kinderakademie worden wekelijkse lessen gegeven aan diverse leeftijdsgroepen. De Kinderakademie geeft workshops in het Kinderlab in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam en voorheen in Huize Frankendael in Watergraafsmeer. Tevens realiseert de Kinderakademie kunstprojecten voor scholen of op lokatie. BSO Brood en Spelen heeft haar buitenschoolse opvang in het atelier.
De werkplaats model is gericht op kunstenaars, studenten en amateurs, waar wordt getekend en geschilderd naar model; de laagdrempelige prijzen hiervoor worden intern gefinancierd.
De workshops voor bedrijven en organisaties worden op maat gemaakt, bijvoorbeeld in het kader van teambuilding, een jaarlijks uitje, een veranderingsproces waar men inzit, of voor het maken van een gezamenlijk kunstwerk voor een jubilaris.Vrijgezellenfeestjes zijn voor vriendengroepen uit het hele land die een gezellig dagje komen werken aan een kunstzinnig kado voor de bruid of bruidegom.
Met kunstenaarsdiners, filmavonden en lezingen kan het publiek met diverse thema's en onderwerpen in de beeldende kunst kennismaken en bieden we een platform voor kunstenaars. Met exposities van bij ons werkzame kunstdocenten en deelnemers, als ook voor professionele kunstenaars van galerie Jonkergouw Kunstwerk bieden we podium voor amateurs en kunstenaars met afwisselende kunstwerken.
Omdat het belangrijk is een ontmoetingsplek te hebben voor de buurt en haar bewoners zijn er geregeld speciale activiteiten, welke mede mogelijk worden gemaakt door sponsors en vrijwilligers. Zo is er bv. door alle kinderen van het eiland vlaggen gezeefdrukt voor het openingsfeest op 5/6 september 2009 van het Westerdokseiland. Dit project werd mogelijk gemaakt door woningbouwcoörporaties Eigen Haard en Ymere.

contactgegevens
Ateliers Westerdok
Westerdok 318
1013 BH Amsterdam
020-4210151
www.atelierswesterdok.nl
administratie@atelierswesterdok.nl