Werkplaats modeltekenen

De werkplaats is voor iedereen die zelfstandig wil tekenen en schilderen naar model. De werkplaats is een open inloop; inschrijven of reserveren is niet nodig. Kunstenaars en amateurs kunnen hier in een ongedwongen sfeer hun technieken en vaardigheden oefenen.

In de werkplaats wordt geen lesgegeven, maar er is wel een begeleider die mee tekent of schildert en die de modellen regelt. Er wordt gewerkt naar gekleed en ongekleed model.

Iedere bijeenkomst is verschillend van karakter, qua poses en de tijdsduur van de poses. Je zorgt voor je eigen teken- en schildermateriaal. In het atelier staan ezels en tafels en er is basis teken- en schildermateriaal en papier te koop. Je kunt een 10-strippenkaart of een halfjaarkaart aanschaffen of per keer betalen.

Nieuwsbrief

Maandelijks wordt een nieuwsbrief van de
werkplaats model verstuurd, waarin de modellen worden aangekondigd. Tijdens de vakanties is er een aangepast rooster. Dit wordt via de nieuwsbrief en op deze
pagina aangekondigd. Je kunt je inschrijven voor deze nieuwsbrief onderaan deze pagina.

Expositie werkplaats

Jaarlijks is er een speciale expositie met werk van deelnemers aan de werkplaats model. Informatie over deelname en aankondigingen voor deze expositie gaat via de nieuwsbrief en Facebook.
In 2020 is de jaarlijkse expositie van 28 Mei tot 18 Juni. Op Deelnemers die hier aan mee willen doen kunnen zich aanmelden via info@atelierswesterdok.nl. 
Inleveren van 2 werkstukken per persoon is van 19 tot 22 Mei.

Reguliere sessies

Dinsdag 10.30-13.00
1 lange pose, gekleed of ongekleed
Leider: Ruud Ritsma
Woensdag 20.00-22.30
korte poses, ongekleed
Leider: Ruud Ritsma
Donderdag 19.30-22.00
inspiratie avond model, afwisselend thema
Leider: Joerie Léfevre
Vrijdag 10.00-12.30
3 keer hetzelfde model in dezelfde pose, gekleed of ongekleed
Leider: Rob Loos

Klik hier voor meer informatie over de leiders & assistenten.

Prijzen 2020

De open inloop modeltekensessies zijn
toegankelijk met een 10 strippenkaart, half jaarlidmaatschap of losse entree.

losse deelname: € 15,-
10-strippenkaart: € 125, -
half jaarkaart: € 275, -

Prijzen gelden per 15/09/2019.

Een 10-strippenkaarten is 4 maanden
geldig na aankoop.

Het half jaarlidmaatschap is onbeperkt
geldig voor alle reguliere sessies.

Per jaar worden er circa 170 sessies
aangeboden.

De 10-strippenkaart en de halfjaarkaart is persoonsgebonden.

In de prijzen is inbegrepen een vast bedrag van 5 euro per sessie voor de modellen/leiderspot, die namens de deelnemers beheerd wordt door Ateliers Westerdok. Het resterende bedrag is voor het gebruik van de voorzieningen en inclusief 21 % btw. Voor alle activiteiten in Ateliers Westerdok is een lidmaatschap nodig, welke tevens in de prijs zit verwerkt.

Zomerprogramma

Vanaf 6 juli 2020 tot en met 6 september 2020 is er een aangepast
zomerprogramma. De wekelijkse dinsdagochtend, donderdagavond en de
vrijdagochtend sessies komen te vervallen. De woensdagavonden 20.00-22.30 met
korte standen gaat wel wekelijks door. Ook is er in de zomer iedere zaterdag van 10.00-12.30 een tweede sessie per week met lange standen. Na de zomer start
het reguliere programma met vier sessie per week vanaf dinsdag 8 september 2020.

Kortingen/Klusdag

Klusdag Zondag 28 Juni 2020 van 10.00-17.00

Ateliers Westerdok doet haar best de werkplaats voor deelnemers met een kleine beurs prijsvriendelijk moet kunnen blijven.  Ondanks dat Ateliers Westerdok geen structurele subsidie ontvangt en btw plichtig is, proberen we de werkplaats zo laag mogelijk aan te bieden.  We werken graag met vrijwilligers om dit te realiseren. Om de kosten voor deelnemers te drukken, bieden we tegoedbonnen aan. Wij vragen hulp van vrijwilligers voor het onderhoud van het atelier.  Meerder keren per jaar organiseert Ateliers Westerdok een gezellige vrijwilligers middag waarin kan worden geholpen met b.v. stoelen en tafels schoonmaken, vloer schilderen, stof verwijderen, kasten opruimen etc. Vrijwilligers die deelnemen aan deze acties ontvangen per dagdeel een tegoedbon voor een werkplaats model sessie. Kom je ook?

Ateliers Westerdok

Westerdok 318
1013 BH Amsterdam
T: 020-4210151
E: info@atelierswesterdok.nl

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief