Loading...

Het belang van creatief onderwijs van jongs af aan

Kom tekenen, smeren, vegen, lijmen, gieten, krassen, kleien, schilderen, knippen, rollen, strooien of dippen! Het Kris Kras Atelier is uniek omdat kinderen er al vanaf 18 maanden welkom zijn. De ouders van de kinderen zijn aanwezig bij de workshops om soms (gelijkwaardig) mee te spelen en vooral als getuige van het creatief proces. Het Kris Kras Atelier is een bijzondere en inspirerende ervaring voor kinderen én ouders, met vaak eyeopeners op creatief gebied en veel ideeën voor thuis.

In het Kris Kras Atelier maken kinderen hun eigen sporen. Het gaat hierbij niet om goed of fout maar om het zelf ontdekken, leren en plezier hebben. Bij iedere workshop zijn er drie wisselende workshop-stations ter keuze. Aangeboden wordt eenvoudig maar uitdagend materiaal dat uitnodigt om direct aan de slag te gaan. Dit maakt de cursus iedere keer opnieuw spannend en verrassend met veel creatieve vondsten van de kinderen. Aan het eind van cursus ontvangt ieder kind zijn verzamelde tekeningen in een persoonlijk boekje met observaties.

Deze serie van vier workshops voor jonge kinderen vindt plaats op een nieuwe KrisKras locatie, onder pedagogische begeleiding van beeldend kunstenaar Heidi de Geus. Heidi geeft op diverse scholen en festivals beeldende workshops aan kinderen. In 2016 ontwikkelde ze voor het festival Into The Great Wide Open 2016 'Atelier Voelspriet' voor peuters en kleuters.

Meer informatie over de werkwijze in het Kris Kras Atelier is na te lezen op http://atelierineenkoffer.nl en in het boek ‘Begrijpen met je handen, een andere kijk op kind en creativiteit' (2012) van Weterings & Plamper.
  • Leeftijd: 18 maanden t/m 6 jaar
  • 4 of 5 workshops op zondag
  • 21, 28 mei, 11, 18 juni 2017
  • 1e groep 9 -10 uur, 2e groep 10.30-11.30
  • Verder
100