Loading...

Maandag 19 juni tot vrijdag 23 Juni 2017

Dompel je vier volle dagen onder in deze mooie Russische stad door met ons musea te bezoeken, kunst te beschouwen, en plein-air te tekenen en studies te maken.Je bezoekt één van de belangrijkste kunststeden in de wereld, in het seizoen van de zogenaamde witte nachten, waarvan de magie wordt gevierd in literatuur. Je ontdekt hoe je het licht, kleur, textuur en het ritme van de rijke Russische stad kunt observeren, bestuderen en interpreteren. In het programma is er ruimte om elke dag op zoek te gaan naar een speciale plek om plein-air schetsen van de omgeving te maken of een studie te maken van een kunstwerk in de Hermitage. Met de observaties en studies maak je je eigen persoonlijke schetsboek van jouw Sint-Petersburg reis.
Tijdens je reis word je begeleid door onze professionele kunstenaar Tatyana Yassievich. Zij zal je door deze magische stad leiden en begeleiden in het tekenen en plein air. Je bezoekt de Hermitage en zijn eindeloze meesterwerken van Leonardo naar Matisse, van Raffaello tot Canova, van Tiziano tot Monet, gehost in de prachtige setting van het Winterpaleis. De stad, geboren uit een droom van grootheid, een soort openluchtmuseum met de kathedraal van St. Isaac, de vele barokke paleizen, meestal gemaakt door Italiaanse architecten, is het Mekka van de Russische creatieven.

Prijs
De richtprijs voor 5 dagen is 1300,- euro. Hiervan boeken wij het vliegticket, het hotel voor 4 nachten (minimaal driesterren in het centrum), het visum, en verzorgen wij de begeleiding. Eten en drinken, entrees zijn voor eigen kosten.
Tot 15 april 2017 kun je je interesse kenbaar maken door een mail te sturen naar administratie@atelierswesterdok.nl of 020-4210151. Op basis van voldoende animo zullen we de reis boeken.

Voorstel Programma

Maandag 19/06
- ochtend/ middag:Verzamelen op Schiphol en vertrek vlucht en aankomst in St. Petersburg - wandeling voor een eerste benadering van het historische centrum

Dinsdag 20 juni
- hele dag gewijd aan de Hermitagemuseum en schilderen in het museum
- laat in de middag tour van de grachten met de boot (optioneel)

Woensdag 21 juni
- ochtend: bezoek Russisch museum
- middag: op het spoor van de artistieke St. Petersburg en de tijd om te schilderen

Donderdag 22 juni
- ochtend: paleizen- en tuinencomplex Peterhof
- middag: tijd om te schilderen- gezamenlijk diner in restaurant

Vrijdag 23 juni
- ochtend/ middag: transfer naar het vliegveld en vertrek vlucht naar Amsterdam

Leave a Comment

Ateliers Westerdok nieuwsbrief

Stay informed on our latest news!